- Fotograf i Uppsala!

Första sidan/Prime

Galleri 2011/Gallery 2011

Större delen av 2011 har nu gått och inte en enda begivenhet är upplagd ännu. Detta hör samman med att Facebook, Tumblr, Instamatic mm. fotoservicesidor på nätet blivit bra mycket bättre och att många bilder från tillställningar helt enkelt hamnat där. Nu börjar dock cirkeln bli sluten för nu känner jag att det är dags för Galleri 2011 att få komma igång.

 

TEDx Hornstull 2011

TED är ett föreläsnings och mötesformat som stimulerar vetenskap och offentligt samtal. Det går ofta att se framföranden efteråt via TED/TEDxHornstull
Framföranden i TED-format, BioRio, Hornstull, 2011-10-04


Döden/Death

Döden borde vara ständigt närvarande i våra liv, för det är det sista målet. Så är det inte. Istället för stilleben med skelett för att påminna om livets förgänglighet lever vi i jakt på ständig ungdom i ett försök att förneka döden tillträde. Om inte science-fictionens “evigt liv” blir verkligt så kommer vi alla att möta dödens vita öga, förr eller senare. Lika bra att leva nu!


Tunisien


Galleri 2010/Gallery 2010

Här presenteras foton i gallerier från tidigare events än sommaren 2010 i en och samma följd:
 
Kruthornet på väg hem

Demonstration “Gilla olika”

Uppsalabor mot rasism m. fl. arrangerade en demonstration för att manifestera mot rasism och för mångfald. En upptakt arrangerades redan veckan innan. Att manifestera mot rasism har blivit aktuellt då Sverigedemokraterna blivit invalda i riksdagen i valet 2010. För att visa att det är många som gillar olika och som ser mångfald som något positivt så har demonstrationer varit viktiga. 2010-10-05
http://www.hannavictoria.se/galleri/gillaolika/

SFSFUM 2010

Sveriges förenade studentkårer arrangerade sitt årliga studentmöte för sina medlemmar; fullmäktige i Uppsala. Medarrangör var Uppsala studentkår.
SFSFUM, maj 2010.
http://www.hannavictoria.se/galleri/sfsfum2010/

Bygg med oss (V)

Bilder från förvalskampanjen “Bygg med oss” av Vänsterpartiet i Uppsala, våren 2010
http://www.hannavictoria.se/galleri/val2010/

US, SU 2010

Uppsala studentkårs studieutskott sammanträder i gamla konsistorierummet på Uppsala universitet, våren 2010.
http://www.hannavictoria.se/galleri/sumote/

Recce VT2010

Recentiorsmottagning för nya studenter i Uppsala våren 2010 i Uppsala universitets aula med efterföljande fika på Uppsala studentkår.
http://www.hannavictoria.se/galleri/reccevt10/


Stilleben/Still life


Uppdrag/Assignment

Hans Linde

Hans Linde är kandidat till att bli ny partiledare i Vänsterpartiet i konkurrens med tre andra. Hans Linde är även ute på turné för att prata om hur offentlig verksamhet bör finansieras och då särskilt äldrevården. Vänsterpartiet har identifierat att människor i allmänhet gillar och vill ha en god välfärd. En majoritet är också för att betala hög skatt och är emot privata vinster i välfärden. Samtidigt har Sveriges medborgare röstat fram en allians av partier som inte stödjer dessa påståenden. Därför är det viktigt att prata mer om hur välfärden ska organiseras och finansieras.
Hösten 2011.
http://www.hannavictoria.se/blog/?p=626

 

Lena Sommestad

Lena Sommestad var fantastisk i att driva en debatt om utbildning och samhället och om politik långt innan det var dags för val 2010. Detta genererade ett erkännande av Lena Sommestad som duktig, engagerad, kunnig och en politiker som många unga och många studenter kunde känna att de litar på. Detta ledde i sin tur till en spontan kampanj “Kom igen Lena!” på nätet för att Lena Sommestad skulle bli nästa partiledare för socialdemokraterna. Håkan Juholt blev partiledare men Lena Sommestad blev ordförande för socialdemokratiska kvinnoförbundet “S-kvinnor”, hösten 2011.
http://www.socialdemokraterna.se/s-kvinnor

 

Uppsala studentkår

Jag har både under min tid som förtroendevald, och efteråt gjort flera uppdrag för Uppsala studentkår. En del av dem kan ses här nedan och andra på hemsidan Första grenen som är ett projekt för att synliggöra alla underbara studenter som finns i Uppsala och att vem som helst kan bli student.
Första bilden för Första grenen är tagen våren 2010 medan den sista ännu inte är tagen…
http://www.forstagrenen.se/

 

Timbuktu

Här presenteras hela intervjun som Caroline Bergh gjorde med Jason Diakité alias Timbuktu. Jag var fotograf. Caroline var intresserad av hur Timbuktu såg på sin roll som förebild och hur t ex hans positiva inställning till lätta droger påverkar unga i negativ riktning. Timbuktu var inbjuden att spela på Vaksala torg av SSU som höll kongress i Uppsala sommaren 2009.
http://www.hannavictoria.se/galleri/timbuktu/

 

 

 

 


Porträtt/Portrait


Hanna Victoria MörckGattuPeople

Gattu är dialekt för gata, i alla fall i Dalarna. Här presenteras foton som tas i gatuplanet. Foton på människor, rörelser…ja, exakt vad det blir återstår att se men det är sådant man kan finna på en gata.